Цибульний сироп: природний антибіотик

Цибульний сироп – повністю натуральний засіб від інфекцій та застуд, який століттями використовувався у натуральній медицині. Завдяки солідній дозі цінних вітамінів (C, A, B1, B2 та PP) та основних мінералів (цинк, фосфор, селен, залізо та кальцій) він стимулює та підвищує імунітет організму. Цибулевий сироп також має очищаючі, антибактеріальні та відхаркувальні властивості, завдяки чому ефективно бореться з кашлем і підтримує лікування захворювань верхніх дихальних шляхів та сечовидільної системи. Напевно тому наші бабусі охоче використовували його в сезон грипу. Як приготувати цибульний сироп? Чому варто додати до нього часник та лимонний сік? Коли найкраще його приймати? Це безпечно для дітей? Відповіді на ці запитання та поради з народу можна знайти нижче.

Цибульний сироп: джерело вітамінів і мінералів

Цибуля – як часник або імбир – справжнє джерело вітамінів і мінералів, і завдяки широкому спектру властивостей він вважається ефективним і цілком природним антибіотиком. Він забезпечує, серед іншого, солідну кількість вітаміну С, завдяки якому він зміцнює і стимулює імунітет організму. Сироп на основі цибулі має бактерицидні, противірусні, відхаркувальні та протизапальні властивості, в тому числі тому його споживання особливо рекомендується в осінньо-зимовий період.

Цибулевий сироп розріджує виділення у горлі та підтримує лікування стійкого кашлю – як сухого, так і вологого. Крім того, він виявляється надзвичайно корисним при лікуванні інфекцій та захворювань верхніх дихальних шляхів, таких як ангіна, ларингіт, фарингіт та синусит. Завдяки багатому вмісту заліза та флавоноїдів він також ідеально підходить при анемії та захворюваннях сечовидільної системи.

Цибульний сироп: природний антибіотик

Цибульний сироп: відмінний антисептик

Цибулевий сироп — це ефективний природний антибіотик, а й відмінний антисептик, який можна застосовувати зовнішньо. Він прискорює загоєння ран, приносить полегшення під час лікування опіків, заспокоює біль після укусів комах та підтримує лікування шкірних інфекцій. До переваг цибульного сиропу також відноситься той факт, що він повністю безпечний і може використовуватися дорослими, а також дітьми та людьми похилого віку.

Як приготувати цибульний сироп?

Базовий варіант цибульного сиропу приготувати нескладно. Достатньо дві-три цибулини очистити від шкаралупи, дрібно нарізати, перекласти в банку і рясно посипати цукром. Нарешті банку слід закрити тарілкою або іншою кришкою і відкласти на кілька годин, поки овоч не виділить сік. На цьому етапі натуральний продукт готовий до вживання.

Як приготувати цибульний сироп із часником та лимоном?

Ефект від цибулі можна посилити, додавши до неї ще один природний антибіотик – часник та лимонний сік. Вам потрібно лише 3-4 цибулини очистити і нарізати кружальцями. Потім перекласти в банку і рясно засипати цукром. Банку слід закрити та відставити на кілька годин. Коли з сиропу виділиться сік, вилийте його через марлю і додайте кілька подрібнених чи подрібнених зубчиків часнику та лимонного соку.

Цибульний сироп: природний антибіотик

Чому в цибульний сироп варто додавати мед?

До складу цибульного сиропу потрібно додавати мед замість цукру. Завдяки цьому нехитрому хитрощі суміш набуде додаткових властивостей – відмінно відновить печінку і подіє проти діареї.

Цибульний сироп для дітей

Цибульний сироп – повністю натуральний і безпечний продукт, тому його також можуть використовувати діти віком від одного року, особливо коли вони втомилися від постійного кашлю. Рекомендована максимальна доза – одна чайна ложка сиропу тричі на день. Варто пам’ятати, що цибульний сироп має відхаркувальну дію, тому приймати його потрібно не менше ніж за дві години до сну.

Як зберігати цибульний сироп?

Цибулевий сироп найкраще зберігати у скляній банці. Він зберігає свої корисні властивості до кількох днів (до двох тижнів), але його потрібно зберігати в холодильнику. Він дуже швидко руйнується під впливом температури.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *